Resultaten x

Keulen

Modern, hip en bruisend: geen eigenschappen die normaliter worden toegeschreven aan het Rhein-Ruhrgebiet. Toch zijn ze op Keulen wel degelijk van toepassing. Een prachtige Dom, een collectie kunstmusea en -galerieën waarvan je zelf ineens wil gaan schilderen en een heus chocolademuseum; nee, hier hoeft men zich niet te vervelen. Het geheim van Keulen? Veerkracht. Zo’n zeventig jaar geleden lag de stad volledig op zijn gat, verwoest door de bombardementen die de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog met zich meebracht. Na Duitse overgave, voor het oude Keulen 262 luchtaanvallen te laat, moest de stad zichzelf opnieuw opbouwen. De Altstadt (de binnenstad) werd gerestaureerd, daaromheen werd praktisch een nieuwe stad gebouwd. Vliegensvlug rees Keulen weer naar de hoogte waar de stad voor de oorlog stond.

Opkrabbelen na een tegenslag; het zit de Keulenaar in het bloed. De voetbalclub onderschrijft dat als geen ander. Ooit was zij een van de succesvolste clubs in het Duitse voetbal, pakte zij landskampioenschappen en was het linkerrijtje van de Bundesliga eerder regel dan uitzondering. Totdat in de jaren '90 de positie van de club verzwakte. Het linkerrijtje werd het rechterrijtje en uiteindelijk was degradatie naar het tweede niveau onontkoombaar. 1. FC Köln lag op de grond, maar rechtte de rug en keerde binnen twee seizoenen terug in de Bundesliga. Ook na degradaties in 2002, 2004, 2006 en 2010, hoefde men maar met de ogen te knipperen om Die Geissböcke weer op het hoogste niveau te zien. Altijd krabbelde FC Köln op. ‘Veerkracht is het accepteren van je nieuwe realiteit’, zei schrijfster Elizabeth Edwards eens. Voor Keulenaren was die realiteit vaak droevig en zwart; tegenwoordig is die realiteit: Europa League-voetbal.

1. FC Köln: In het licht sentimentele gebazel van hierboven vergeten we bijna te vertellen hoe tof 1. FC Köln is! Laten we u even drie redenen geven. 1. Een stadion van 50.000 man; elke twee weken tot de nok toe gevuld. 2. Een bloedfanatieke aanhang (in de Europa League-uitwedstrijd tegen Arsenal gingen liefst 30.000 Keulenaren mee naar Londen). 3. een levende geit als mascotte. Kom op, dat moet je toch met eigen ogen zien?

Bayer Leverkusen: Iets boven Keulen ligt Leverkusen, een stadje met een voetbalclub die sinds mensenheugenis boven zichzelf uitstijgt. Bij Bayer is de vraag niet of, maar wanneer ze weer Champions League-voetbal spelen. Wilt u naast het meemaken van de Duitse voetbalsfeer ook goed voetbal zien, dan bent u hier prima op uw plek. 

En als u tijd over heeft? FC Köln biedt een scala aan gave, unieke stadiontours (zeker even checken als je deze kant opkomt), maar deze pikken we er graag tussenuit: die Flutlicht-Stadionführung. Deze rondleiding geeft u de kans om ’s avonds het RheinEnergieStadion van binnenuit te zien. Kippenvel wordt door de organisatie gegarandeerd. Twee details: hij is enkel in de wintermaanden beschikbaar en u moet eerst even Duits leren om te begrijpen wat er gezegd wordt.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen - VfB StuttgartSaturday 24 November 20182 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - FC AugsburgSaturday 8 December 20182 aanbieder(s)
FC Schalke 04 - Bayer LeverkusenTuesday 18 December 20183 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - Hertha BSCSaturday 22 December 20182 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - Bor. MonchengladbachSaturday 19 January 20192 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - Bayern MünchenSaturday 2 February 20192 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - Fortuna DusseldorfSaturday 16 February 20192 aanbieder(s)
Borussia Dortmund - Bayer LeverkusenSaturday 23 February 20194 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - SC FreiburgSaturday 2 March 20192 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - Werder BremenSaturday 16 March 20192 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - RB LeipzigSaturday 6 April 20192 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - FC NurnbergSaturday 20 April 20192 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - Eintracht FrankfurtSaturday 4 May 20192 aanbieder(s)
Bayer Leverkusen - FC Schalke 04Saturday 11 May 20192 aanbieder(s)
Hertha BSC - Bayer LeverkusenSaturday 18 May 20193 aanbieder(s)

Bekijk meer informatie over Bayer Leverkusen op:
Voetbalreizen Bayer Leverkusen - VoetbalreizenXLVoetbalreizen Bayer Leverkusen - VoetbalticketXpertVoetbalreizen Bayer Leverkusen - Number1 Voetbalreizen

FC Koln


Bekijk meer informatie over FC Koln op:
Voetbalreizen FC Koln - VoetbalreizenXLVoetbalreizen FC Koln - Number1 VoetbalreizenVoetbalreizen FC Koln - VoetbalticketXpertEr zijn bij deze club nog geen voetbalreizen aanwezig
Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Leonid Slutsky haalt gebroeders Berezutsky bij staf Vitesse'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <