Resultaten x
Buitenland

Brian Tevreden haalt nu oud-Europees Kampioen naar België: "Net zo hongerig als ik"

Voor de derde keer op rij heeft KV Roeselare een Spaanse coach aangesteld die de club de weg omhoog moet wijzen. CEO Brian Tevreden, oud-speler en -trainer van Ajax, heeft goede hoop dat Juanito het lek boven kan krijgen.
15-01-2019 16:00 door Cas Broxterman

Tevreden maakte de overstap van Reading FC naar Roeselare in de hoop dat hij de club zo snel mogelijk naar het Belgische hoogste niveau zou leiden. De Spaanse coach Nano had het vertrouwen van de CEO, maar vertrok omdat hij een aanbieding uit China kreeg. Sinds deze week staat Juanito voor de groep.

Eindtoernooien

De oud-speler van onder meer Real Betis en Atlético Madrid heeft een brok aan voetbalervaring. Hij speelde 25 interlands in de Spaanse nationale ploeg. Als international maakte hij drie eindtoernooien mee: het EK 2004, het WK 2006 en het EK 2008. In 2008 werd hij Europees kampioen met Spanje.

"Juanito stond ook al op het lijstje toen we eerder dit seizoen Nano aanstelden", zegt Tevreden. "Vlak na het vertrek van Nano naar China hebben we geschakeld en contact met hem opgenomen. Ik vind het belangrijk dat een trainer een voetbalgeschiedenis heeft en dat het een beginnende trainer is vanwege de hongerigheid, die ik ook bij mijzelf terug zie."

Onervaren

Tevreden is een van de jongste technisch directeuren in de Europese voetbalcompetities. Hij vindt het interessant om ook onervaren coaches een kans te geven. Juanito bewees onder meer een kans te verdienen door een trainersavontuur bij Real Betis B. "Hij heeft natuurlijk op nationaal en internationaal niveau gevoetbald, met verschillende trainers gewerkt."

"Dat geeft geen garantie dat iemand een goede trainer is, maar geeft wel aan dat iemand ervaring heeft en know-how heeft om in bepaalde situaties keuzes te maken. Ook het mentale gedeelte speelt een rol in de keuze voor een trainer. Juanito heeft een Europese titel gewonnen en op een WK gespeeld met de beste spelers ter wereld."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <