Resultaten x
Binnenland

Deze blessure vergt verreweg het meest geduld van Marco van Ginkel

Marco van Ginkel staat over 51 dagen precies een jaar buitenspel. Niet dat het heel snel anderhalve maand later is, maar door een terugslag is niet uitgesloten dat hij een jaar blessureleed vol maakt. Nooit eerder stond hij zolang langs de kant.
11-04-2019 19:12 door Cas Broxterman

Het zorgdossier van Van Ginkel puilt desalniettemin uit. Voor de zware blessure die hij vorig seizoen opliep, heeft hij in totaal al 68 wedstrijden gemist bij zijn clubs. Vooral Chelsea is daarvan de dupe. De club moest het in 2013, vlak na zijn komst, bijvoorbeeld al 177 dagen zonder Van Ginkel stellen. Hij had toen zijn kruisband afgescheurd.

De knieblessure waarmee Van Ginkel kampt is de elfde kwetsuur waar hij in zijn loopbaan mee te kampen heeft gehad. Daarvan zijn het vier keer knieklachten geweest. De 26-jarige middenvelder zag door de vele blessures zijn kans om Chelsea te laten zien wat hij kan vervliegen. Desalniettemin ligt hij nog tot medio 2020 vast bij de Londenaren.

PSV huurde hem de afgelopen twee jaar van Chelsea. Met succes; hij miste maar vijf duels van de Eindhovenaren. Hij kende er sportief broodnodige successen. Totdat in de zomer van 2018 het noodlot opnieuw toesloeg. Een nieuw verblijf in Eindhoven werd al lastig, maar hem door zijn fysieke gestelheid bovenal onmogelijk gemaakt.

Van Ginkel miste 50 wedstrijden door blessures bij Chelsea, zeven bij AC Milan, vijf bij Vitesse en vijf bij PSV. Hij is hard op weg om in één klap net zoveel wedstrijden te missen. En het is nog maar de vraag waar hij belandt als hij straks weer fit is. De tijd dringt om voor het verstrijken van zijn aflopende verbintenis te laten zien wat hij waard is.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <