Resultaten x
Binnenland

Hooliganrap van EZG (Deel 1): Even voorstellen

Zijn nummers gaan over stoeltjes gooien naar het uitvak en hij is net zo sportief als z’n strafblad, ‘want die is helemaal voetbalgerelateerd’. Rapper EZG bracht deze maand het album Hooliganrap uit. Omstreden, maar de cijfers liegen er niet om: zijn muziek wordt iedere maand gemiddeld anderhalf miljoen keer gestreamd door honderdduizend mensen. Hij vertelt aan ELF Voetbal hoe de weg naar het album toe is verlopen. Deel 1: Even voorstellen.
12-03-2019 20:00 door Cas Broxterman

Het was een drukke week voor je.

“Ik was net vader geworden van een dochter en een paar dagen later kwam mijn nieuwe album uit. Het is dus inderdaad best wel druk geweest. Ik heb op mijn album dezelfde muziek gemaakt die ik altijd maakte, zonder grenzen, maar wel met een track voor haar erop, zodat ze ooit hoort: dit ben ik en dit zullen ze waarschijnlijk over mij zeggen.”

Waar komt het vandaan dat jij hooliganrap maakt?

“In de tijd dat ik vaak met rapbattles meedeed, kwam ik al vaak bij FC Utrecht. Als ik dan tegen iemand moest battlen, gingen tegenstanders zich ook echt in mij verdiepen. Dan kreeg ik steeds maar te horen dat ik ‘die hooligan’ was, en van: ‘oh, dan gooi je vast ook met stoeltjes?’ Zo is dat allemaal een beetje ontstaan. Ik geef ze eigenlijk gewoon wat zij van mij hebben gemaakt.”

Het was op zich wel een goed idee?

“Ja, toen dacht ik: dan ga ik dat gewoon doen. Ik hou van voetbal en ik kan rappen. Waarom combineer ik dat niet? Maar dan niet echt blije rap, meer hooliganrap. Meer voor de supporters dan voor de clubs. Heel algemeen, maar voor iedereen. Dat zie je nu ook terug, dat het overal wordt opgepikt. Bijna al mijn fans zijn voetbalsupporters, van allerlei clubs. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in België.”

Wat was jouw eerste keer bij FC Utrecht?

“Dat was tegen Heerenveen. Ze wonnen niet, maar je werd gelijk gepakt. Het was zo’n typische avondwedstrijd. Dan stap je de Bunnikside op, kijk je voor het eerst om je heen en dat was echt een vette ervaring. Ik weet even niet meer wie er toen allemaal speelden. Ik heb in de loop der jaren zóveel spelers zien komen en gaan.”

Wanneer kwam bij jou de omslag van af en toe naar de club gaan naar echt supporter worden?

“Eigenlijk gelijk sinds die eerste wedstrijd. Het is natuurlijk wel zo gegroeid, maar toen ben ik blijven gaan. Ik woonde nog in Zeeland. Toch ging ik elke week naar Utrecht. Ook als ze uit naar Roda moesten. Dan moest ik van Vlissingen naar Utrecht, van Utrecht met de bus naar Roda en dan weer terug naar Zeeland. Ik was twaalf uur bezig om een wedstrijd te bezoeken, haha.”
 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <