Resultaten x
Binnenland

Interview Lars Veldwijk: “Dan gaan we maar eens op ons bek”

Heel veel zin had een discussie over een halfvol dan wel half leeg glas niet: in het winderige Cambuurstadion was het glas vermoedelijk ook omgewaaid. Door drie corners niet goed te verdedigen leek Sparta in Friesland meteen tegen een verlies aan te lopen, totdat in de slotfase Sparta een punt geschonken kreeg door een fout van Xavier Mous.
14-01-2019 14:51 door Jan Willem Spaans

Standaardsituaties

Wat moet je dan doen, na afloop? Sparta speelde in Leeuwarden een aardig potje en had op voetbalbasis vermoedelijk de punten verdiend. Kan je dan blij zijn met dat ene puntje, omdat het pas in de slotfase op zo’n gelukkige manier tot stand komt? We vroegen het Lars Veldwijk. “We zijn vooral teleurgesteld dat we drie tegengoals krijgen, maar toch tevreden met het resultaat. We hebben vandaag laten zien dat we het ook uit kunnen: we spelen goed, zetten druk en moeten eigenlijk de tweede goal maken. Maar dan krijgen we twee standaardsituaties tegen.”

Toch gek. Adil Auassar meet 1.87, Bart Vriends komt aan 1.88, Veldwijk zelf torent richting de twee meter. Zo vaak hebben we Sparta niet in moeilijkheden gezien bij dode spelmomenten, al speelde de wind hier natuurlijk een rol. Dat hoeft niet te gebeuren, toch? “Normaal zijn we hier ook sterk in, we trainen er ook op, maar de omstandigheden waren anders. In de eerste helft hebben zij twee keer voordeel van de wind, op het einde valt hij gelukkig goed voor ons. Al met al moet je dan tevreden zijn met een punt, maar er had hier wel meer ingezeten.” En zo haalt Sparta opnieuw de zege niet op vreemd terrein. Als ze hun Kasteelvorm toch eens de spelersbus mee inkregen, hadden ze de titel al haast op kunnen eisen. “Wisten we het maar”, verzucht Veldwijk als we hem vragen hoe dat toch kan.

Kampioenschap

De wedstrijd was vooral leuk omdat er veel misging. Veldwijk onttrok zich op slag van rust aan de malaise met een bijzonder fraaie treffer, de 2-2. “Er komt een lange bal en ik heb door dat er niet doorgedekt wordt. Ik neem hem aan, waardoor-ie nog een beetje stuitert. De verdediger(Matthew Steenvoorden, red.) stapt in en ik geef de bal een heel licht tikje door zijn benen. Vervolgens is het niet nadenken en gewoon uithalen.” In de panna voorafgaand zien we iets van Bergkamp terug. Veldwijk moet lachen. “Ik wil me niet vergelijken met Bergkamp. Ik snap dat je een mooie titel wil, maar daar ben ik heel ver vanaf.”

Voor mooie titels zorgen Veldwijk en heel Sparta doorgaans toch wel. Waar mensen van sommige topploegen in de competitie (we noemen geen namen maar ze zijn bijvoorbeeld trainer van Go Ahead Eagles) het niet over het kampioenschap willen hebben, komen ze er bij Sparta rond voor uit.  “Ja, als een van de weinige clubs spreken wij uit dat we kampioen willen worden. Dan moeten we in uitwedstrijden meer lef tonen, dan ga je misschien keer op je bek, maar dan op een manier dat we wel ballen tonen. Dat hebben we vandaag wel gedaan, als je uit drie keer scoort mag je tevreden zijn.”Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <