Resultaten x
Binnenland

De mooiste goals van week 2

Op de heilige graal van de Eredivisie moeten we nog een weekje wachten, maar zondag hadden we wel een volledige speelronde in de Eerste Divisie. Ook in andere landen zijn ze weer volop aan het voetballen, en dus scoren. Aanschouw vijf pareltjes van 't weekend!
14-01-2019 12:00 door Jan Willem Spaans

Lars Veldwijk

"Bergkampiaans", noemden we het - de spits lachte het weg. Lees het interview na afloop later vandaag op onze website, maar geniet voor nu (nogmaals) van deze heerlijke goal. Een lange trap valt goed voor de spits, die een verdediger in de luren legt en oog in oog met Xavier Mous geen seconde twijfelt wat hij nu gaat doen: Sparta op 2-2 zetten. Het zou in een heerlijk duel in Friesland op 3-3 eindigen.

Nick Doodeman

Nick Doodeman komt uit Venhuizen, West-Friesland. Als het in Nederland waait stormt het daar, als het in Nederland stormt is dat voor West-Friezen een stukje karakter kweken. Altijd maar die ellendige wind vanuit het Markermeer, altijd tegen. Als je het iemand gunt om eens voordeel van het waaien te hebben is het Doodeman. Zondag was het zover. Hij trapt een prima corner hoor, maar de wind helpt een handje. Hangen!

André Schürrle

Kennen we hem nog? De Weltmeister van 2014, de werkmier van Mourinho, het godenkind van het Duitse voetbal. Wel, hij speelt momenteel voor Fulham om lijfsbehoud in de Premier League. Hij hielp zijn nieuwe Mannschaft op bezoek bij Burnley aardig in het zadel door al in de tweede minuut deze heerlijke goal te maken. De Cottagers verloren helaas alsnog met 2-1. 

Tom Cleverley

Nog een vergeten voetballer die nooit werd wat er van hem verwacht werd. Alex Ferguson hoopte in hem de opvolger van Paul Scholes te hebben. Hij kwam tekort, raakte geblesseerd en vervolgens dus in de vergetelheid. Watford heeft hem opgepikt en opgelapt en de Hornets kregen dat zaterdag terug in de vorm van deze beslissende volley. Scholes zal eens bewonderend gefloten hebben. 

Elliott Morris

De Arnold Kruiswijk van Noord-Ierland! Elliott Morris is 37, speelde meer dan 700 wedstrijden voor het Noord-Ierse Glentoran en vond daarin nooit het net. Wat een lekker moment om het nu te doen! En nog een aardige trap ook, keeper!Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 4 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <