Resultaten x
Binnenland

Lang onthult: Ajax populair onder Feyenoord-spelers

Noa Lang gold bij Feyenoord als een groot talent, maar hij verliet de jeugdopleiding van de Rotterdammers om bij Ajax te gaan voetballen. “Want ik ben een echte Ajacied.” ELF Voetbal sprak met hem over rivaliteit en clubliefde.
14-02-2018 10:00 door Krist Stoelwinder

Lang is al zijn hele leven supporter van Ajax. Toch besloot hij bij Feyenoord te gaan voetballen. “Natuurlijk! Ik wilde altijd al profvoetballer worden en dus greep ik deze kans. Toen ik als kleine jongen bij Feyenoord ging spelen waarschuwde mijn moeder de trainers: ‘Hij is wel voor Ajax hoor, is dat een probleem?’ De trainers moesten lachen en zeiden dat ze dat er wel uit zouden krijgen. Dat is ze nooit gelukt. Ik ben een Rotterdamse Ajacied.” 

Al snel merkten zijn medespelers en trainers dat zijn gevoel voor Ajax niet zou veranderen. “Supporter zijn van een club is geen keuze, dat ben je. Bovendien ben ik er trots op en dus mag iedereen het weten.” Hij was niet de enige Ajacied in de jeugd van de Rotterdammers. “Maar anderen durfden daar niet openlijk voor uit de komen. Dat begrijp ik wel, maar dat is niet hoe ik ben.” 

Droom 

Als speler van Feyenoord mocht hij aan het eind van het seizoen de spullen die hij had gedragen en gebruikt had bij de club houden. Zoals de clubkleding en zijn tas. “Maar daar had ik weinig mee. Wat moet een fan van Ajax nou met een Feyenoord-shirt? Daarom gaf ik het altijd meteen weg aan mijn buren of kinderen uit de buurt.” 

Lang hield altijd de droom dat hij ooit bij Ajax zou spelen. De Amsterdammers toonden al eens interesse, maar toen wierp zijn moeder het van de hand. “Ze vond me nog te jong. Gelukkig kwam in 2013 mijn droom uit. Mijn ouders hadden het geheim voor me gehouden, tot het moment dat mijn vader me er mee confronteerde: ‘Je speelt volgend jaar bij Ajax’, zei hij. Ik was compleet verrast. Alles was al geregeld omdat mijn familie wist hoe graag ik naar Ajax wilde.” 

Klassieker  

Bij Ajax speelde de creatieveling voor het eerst klassiekers in het shirt van zijn favoriete club. “Dat waren hele speciale wedstrijden. Je wil toch extra graag winnen als je tegen Feyenoord speelt.” Als jeugdspeler merkte Lang al hoe groot de rivaliteit is. “Als we tegen Feyenoord speelden werd ik voor alles en nog wat uitgemaakt. Maar ik vind dat niet erg. De rivaliteit is prachtig en ik kan er eigenlijk wel van genieten.” 

Het Ajax-talent geniet er van om zijn club de klassieker te zien winnen, maar hij zou het duel nog veel liever zelf spelen. “Dat lijkt me echt fantastisch. Je voelt die rivaliteit, de haat en de spanning. Uiteindelijk stap je als winnaar het veld af. Mooiere wedstrijden zijn er niet.” Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United ziet samenwerking met Diego Simeone wel zitten'
jukebox Laatste: De Jukebox: Jasper van Heertum (sc Telstar)
boulevard Laatste: Ex-mevrouw Magallán toont haar eh... ronde kant
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Álvaro Recoba?
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <